Tre seværdigheder du skal opleve i Haag

Tre seværdigheder du skal opleve i Haag

Sponsoreret indhold

Mange drømmer om Amsterdams kanaler, husbåde, imponerende museer og tilbagelænede livsstil, når snakken går på storbyferie i tulipanlandet Holland. Nederlandenes fantastiske hovedstad er dog ikke den eneste storby, som er et besøg værd.

Blot 70 kilometer sydvest for Amsterdam finder du den interessante havne- og regeringsby Haag. Byen, som på hollandsk går under navnet Den Haag, huser lige omkring en halv million indbyggere, hvilke gør den til Hollands tredjestørste by (efter Amsterdam og Rotterdam).

Byen er en skøn blanding af nyt og gammelt. Her er gode shoppingmuligheder, men du kan også få en kulturel indsprøjtning i form af række smukke paladser og gode museer.

Bemærk desuden at Haag er centrum for Hollands domstole, kongefamilie og regering, hvilket er med til at give byen en helt særlig karakter.

Haag er desværre en by, som ofte bliver overset af storbyturisten. Herunder tre rigtig gode grunde til at vælge Haag som din næste storbydestination.

Fredspaladset

Fredspaladset, som på hollandsk hedder Vredespaleis, huser organer som Den Faste Voldgiftsret, Haagakademiet for international ret, Den Internationale Domstol foruden et imponerende bibliotek.

Som besøgende på paladset kan man f.eks. dykke ned i en udstilling i audio og billeder, der giver et godt indblik i historien bag og byggeriet af Fredspaladset.

Paladset blev bygget fra 1907 – 1913 i nyrenæssancestil, som fører tankerne hen på en middelalderborg. Ikke mindst grundet bygningens 80 meter høje klokketårn. Arkitekten bag er Eduard Cuypers.

Finansieringen af byggeriet blev primært foretaget af den kendte filantrop, erhvervsmand og fredselsker Andrew Carnegie – stærkt inspireret af sin ven Andrew Dickson. Carnegie donerede halvanden million gode amerikanske dollars til projektet betinget af, at der også blev tilføjet et bibliotek.

Bemærk at der kun er adgang til paladset på udvalgte dage.

Miniaturebyen Madurodam

I bydelen Scheveningen finder du den fascinerende miniatureby Madurodam, som første gang slog dørene op for besøgende helt tilbage i 1952.

Den hollandske modstandsmand George Maduro har lagt navn til miniaturebyen, der blev oprettet som krigsminde såvel som velgørende organisation.

Alt i parken er udført i størrelsesforholdet én til 25. Du finder miniaturemodeller af kendte hollandske bygningsværker og seværdigheder som f.eks. Schiphol lufthavnen, Rijksmuseum, kanalhusene og kongeslottet på Dampladsen i Amsterdam, Fredspaladset i Haag samt Domtårnet i Utrecht.

De Pier Scheveningen

Som rosinen i pølseenden over anbefalelsesværdige seværdigheder i Haag skal også nævnes De Pier Scheveningen, som er et populært – om end meget turistet – strandområde.

De Pier Scheveningen er et hipt og happening område, som blandt andet byder på en lækker strand og promenade.  Her er dog lidt for enhver smag som f.eks. restauranter, barer, souvenirbutikker bungyjump, zipline, shoppingcenter og for spillefugle et fint casino.

Det kan anbefales at gå en tur langs strandpromenaden ved aftenstid, hvor det store pariserhjul Skyview De Pier bliver lyst op. Hvis du ikke lider af højdeskræk, kan du nyde en tur i pariserhjulet og få et fabelagtigt view ud over den hollandske kyst og Nordsøen. Det koster cirka 15 euro for en tur, men så er der også snacks og drikkevarer inkluderet.

Comments are closed.