Tre forskellige typer af pusleborde

Tre forskellige typer af pusleborde

Hvis du venter dig en baby, så kan du regne med at skulle skifte ble mange gange i løbet af de næste par uge. Det er et beskidt job, men nogen skal jo gøre det! Som nybagt mor eller far, så betyder dette DIG!

Hvis du er gravid for første gang, så har du helt sikkert også lagt mærke til, at der er mange forskellige typer af pusleborde på markedet. Faktisk er der så mange forskellige typer af pusleborde, at det giver mening at inddele dem i flere kategorier. Således kan man skelne mellem egentlige pusleborde, væghængte pusleborde og de såkaldte puslekommoder.

Men det stopper ikke dér. Der findes nemlig også pusleborde, der kommer med indbygget badekar, og så er der pusleborde, der kan klappes sammen. Hvis du har brug for en station til bleskiftning, når du er på farten, så kan du endda få pusletasker, som bæres på armen, men kan foldes ud på et bord, så du nemmest kan skifte baby.

I denne artikel ser vi nærmere på de mest gængse typer af pusleborde, som kan fås på markedet.

Pusleborde bruges til at bleskiftning på baby

Et puslebord er dybest set et bord, som øverst er forsynet med en skridsikker hynde, hvor baby kan ligge blødt og sikkert, mens du skifter hans eller hendes ble. Puslebordet er typisk også forsynet med hylder og skuffer, hvor du kan opbevare bleer, vaskeklude og alt det andet nødvendige udstyr til bleskiftning. Med et puslebord gør du bleskiftning meget nemmere for dig selv, og du skåner samtidig din ryg og dine knæ mest muligt, fordi du kan arbejde i en højde, der passer dig.

De billigste pusleborde kan fås helt ned til blot 500-600 kroner. Dette vil typisk være pusleborde, som er sammenklappelige, og hvor puslepladsen er fremstillet af lærred. Med denne type af puslebord kan du altid nemtskifte ble på baby og så folde bordet sammen og stille det ind på badeværelset, så du sparer plads.

Puslekommoder er alsidige og holdbare

En puslekommode er en populær blanding af et puslebord til at skifte ble på, og så en kommode, som jo er kendetegnet ved at have skuffer. Hvis du har puslekommode derhjemme, så kan du nemt have alt det nødvendige babyudstyr til bleskiftning samlet for an dig, så det er lige indenfor rækkevidde.

Fordelen ved en puslekommode er også, at den er designet så topdelen af bordet kan tages af og sættes på igen efter behov. Derved kan puslekommoden bruges som et egentligt puslebord, mens baby er lille, og derefter som en kommode i indretningen, når baby har vokset sig for stor til at bruge ble. Du kan få en rigtig god ide om, hvad der er værd at vide om puslekommoder, ved at følge linket her.

Fordelen ved at købe en puslekommode er naturligvis, at du i puslekommoden får et møbel med flere funktioner end bare til bleskiftning, hvorfor puslekommoden er et møbel, der er fremtidssikret. En anden fordel er også, at puslekommoden foruden at have meget skabsplads også er den mest stabile type puslebord, som der findes.

Et væghængt puslebord hjælper med at spare plads

Et væghængt puslebord er, som navnet antyder, et puslebord til væggen, som kan slås ned, når baby har præsteret i bleen, og det kræver en ny bleskiftning.

Når du ikke skal bruge dit vægpuslebord, så er det yderst nemt bare lige at slå op igen og lukke, så du kan spare plads derhjemme. De fleste væghængte pusleborde har et meget slank design i opslået tilstand, hvilket sikrer, at det ikke virker for dominerende i resten af dit hjems indretning.

De fleste vægpusleborde er designet med indvendige hylder, hvor du kan opbevare det mest nødvendige pusleudstyr. Her kan du således have et par rene bleer liggende klar foruden forskellige pusleklude og lidt legetøj til at holde din baby travlt beskæftige, mens du hurtigt fikser den rene ble. Nemmere kan det ikke gøres!

Comments are closed.