Hvordan vælger du den bedste varmekilde til dit hus?

Hvordan vælger du den bedste varmekilde til dit hus?

Når du har et hus, har du behov for, at det bliver varmet op. Ellers kan det blive en kold fornøjelse at skulle være i huset. Det er nu ikke sjovt at gå rundt i skitøj i sit eget hus. Der findes flere forskellige varmekilder, og dit hus har sikkert allerede en eller anden form for varmekilde. Har du overvejet, om det er den rigtige? Vi giver her nogle gode råd til, hvordan du vælger den bedste varmekilde.

Er det prisen, der er vigtigst?

Der findes flere forskellige muligheder, når det kommer til varmekilder. Det mest almindelige i Danmark er fjernvarme, som over 60 % af danskerne har. Der findes andre former for varmekilder, hvis du ikke ønsker fjernvarme – eller ikke har mulighed for at få den type varmekilde. Er prisen det vigtigste for dig, er det selvfølgelig den, du skal kigge på, når du sammenligner varmekilder.

I mange tilfælde vil det være fjernvarme, der er billigst. Selve anskaffelsen koster ca. 30.000-40.000 kr. De årlige udgifter for et typisk parcelhus vil være 10.000-20.000 kr., alt efter hvor i landet du bor. Et andet alternativ, der også anses for at være forholdsvis billig, er et træpillefyr. Selve anskaffelsen koster minimum 45.000 kr. Den årlige udgift vil for et typisk parcelhus være på ca. 7.000 kr. Det skyldes, at du kun skal købe træpiller, som ikke nær så dyre.

Overvej et miljømæssigt hensyn, når du vælger varmekilde

Selvom prisen selvfølgelig er noget, der skal tages hensyn til, kan der også være andre faktorer, der spiller ind, når du skal vælge en varmekilde til dit hus. Det kan for eksempel være et miljømæssigt hensyn. Der kan være forskel på, hvor miljøvenlige de forskellige varmekilder er. Det er derfor ikke lige meget, hvilket alternativ du vælger, hvis du gerne vil gøre noget godt for miljøet.

Langt de fleste varmekilder er i større eller mindre grad miljøvenlige. Fjernvarme, naturgas, jordvarme, luft til vand-varmepumpe og træpillefyr er forholdsvis miljøvenlige. Et alternativ, der ikke er særlig miljøvenligt, er et oliefyr. Det er også en varmekilde, der er ved at blive udfaset, da den netop ikke er miljøvenlig.

Comments are closed.